MUSEUMSBUTIKK

Ny bok fra Norsk Luftfartsmuseum:
Norsk luftfart gjennom hundre år

«...Det er urimeleg å tenkja seg ei dagleg flyrute, at det vert noko framkomsttransportmedel for folk og varor, kan eg aldri få inn i hovudet.»

Norsk stortingsrepresentant, 1927.

Så feil kan en ta!

Knapt noe annet fenomen har som luftfarten forandret nordmenns liv de siste hundre år. Dette er fortellingen om Norge, den gjenfødte nasjonen som lenge nølte med å ta fly i bruk, men som endte opp som en luftfartsnasjon av rang. Det er fortellingen om galskap og vågemot, om organisert masseturisme til eksotiske steder og ensomme ekspedisjoner til klodens mest gudsforlatte steder. Det er også fortellingen om krig og luftangrep, og om militær oppbygging i ly av den kalde krigen. Men mest av alt er dette fortellingen om hvordan luftfarten har forandret livet til vanlige mennesker dramatisk i Norge de siste hundre år.

Boken henvender seg til alle lesere. Den kan leses både som en selvstendig, lettlest og morsom innføring i norsk luftfartshistorie og som en utdyping av utstillingene ved Norsk Luftfartsmuseum. Inneholder en kort presentasjon av museet.

68 sider, rikt illustrert. Pris: 75,-. Frakt kommer i tillegg.

KJØP BOKEN (e-post)

KJØP BOKEN (PDF)