Årets entusiast 2000
  Hvert år deler Luftfartsmuseet ut hedersbevisningen "Årets entusiast" til en person som på en eller annen måte har gjort en spesiell innsats for museet.
Da forslaget på Dag Thue Berg ble fremmet høstet det umiddelbart stormende applaus. All annen diskusjon opphørte, og alle lovpriste Dag Thue Berg som den ubestridte kandidat.

Kjell M. Lutnes (til venstre) overrekker diplom og blomster til årets entusiast 2000, Dag Thue Berg.

Dag Thue Berg var i land tid sekretær i Bodø Luftfartshistoriske Forening, og har de siste årene være en ettertraktet og populær guide for gud vet hvem. Sist høst brettet han opp skjorteermene, spyttet i nevene og ga seg i kast med forberedelsene til museets markering av bombingen av Bodø for 60 år siden. I dette arbeidet har Dags bidrag vært av uvurderlig betydning. Det meste av dokumentasjonen og mange bilder stammer fra han. Han var kilden vi alle øste av i arbeidet med å bringe denne stor begivenheten i Bodøs historie fram i lyset. I tillegg til innsatsen for utstillingen la vi opp til en
vandring i Bodø på gjengrodde stier fra krigens og bombingens dager. Hvem andre enn Dag Thue Berg var den selvskrevne leder og guide for disse turene rundt i byen. Hver søndag, i sol og regn, jeg tror det ble mest regn i sommer, stilte han opp og forførte folk om byens historie.

I dette arbeidet kom Dag Thue Bergs lune og humoristiske sinnelag til sin rett. Det er en sann fornøyelse å høre Dag berette fra egne og andres opplevelser i en tid de aller fleste av oss ser på som fjern fortid. Han var der, han opplevde alt, og nå kan du høre det fortalt på en gripende og spennende måte.

Vi er meget stolt og beæret over å gi året "Entusiast" til Dag. Vi er dypt takknemlig for den innsatsen du har gjort og fremdeles gjør for Norsk Luftfartsmuseum, Bodø Luftfartshistoriske Forening og de sakene vi alle står for. I all ærbødighet gratulerer vi deg, DAG.

Kjell M. Lutnes
Direktør