Slalåm under himmelen

Gjennom et samarbeid med Norsk Filminstitutt kan Luftfartsmuseets filmklubb nå vise en nyrestauret utgave av ”Slalåm under himmelen”.

Innledning ved generalmajor Per Utgård.

”Tre unge flygere kommer hjem til Norge fra utdannelse i USA og
starter sin yrkeskarriere med oberstløytnant Eriksen som overordnet. Overfor disse fire står moren til en av de unge flygerne. Hun er engstelig og gjør alt for å få sønnen bort fra flygeryrket og over i et yrke hun mener er mindre farlig. Forloveden til en av de unge flyverne er også sentral i handlingen. I hovedrollen befinner også det brølende Thunderjetflyet som de nybakte flyverne flyr til daglig.”

(Omtalen fra premieren 16. mai 1957 på Saga Kino i Oslo.)

Etter at Norge kom med i NATO vokste Flyvåpenet kraftig. Unge flygere med liten erfaring og overgang til moderne jetfly, førte til mange uhell og tap av flygere. ”Slalåm under himmelen” handler bl.a. om mødres uro over sine sønner som vil bli jagerflygere. Filmen som er spilt inn på Rygge Flystasjon, gir glimt av et miljø som nå er historie.

Marius Eriksen spiller hovedrollen som skvadronsjefen. Han hadde før filmkarrieren utmerket seg som jagerflyger under 2. verdenskrig og OL-deltaker i alpint i St. Moritz 1948.

I filmen, som ble regissert av Edith Calmar, medvirket også bl.a. Per Christensen og Synnøve Stigen.

Torsdag 10. april kl. 19.00

”Slalåm under himmelen”

Filmaften

Medlemmer fri entre!  (Medlemskap kr 50,- pr. år)