Forskningsdagene 2000

Norsk Luftfartsmuseum deltar på Forskningsdagene i slutten av september i år. Presentasjon av en restaureringprosess, kåseri om en av de modige bedriftene i flyvningens barndom, samt reiselivsseminar; alle ønskes velkommen til våre arrangementer!

Forskningsdagene er et ukelangt arrangement som i år arrangeres for 6. år på rad i perioden lørdag 23. september til søndag 1. oktober. Norges Forskningsråd tok initiativet til dette arrangementet hvor store og små forskningsinstitusjoner over hele Norge presenterer seg og sin virksomhet for et bredt publikum.

Norsk Luftfartsmuseum deltar for første gang i år, og vi innbyr herved alle til følgende arrangementer:

Onsdag 27. september Kl. 19.00: "En liten pikant flyhistorie". Direktør Kjell M. Lutnes kåserer over den første flyvning over Alpene. 27. september 1910 fløy peruaneren Geo Chavez over (noen steder gjennom) Alpene fra Tyskland til Milano i Italia, hvor han døde i armene på sin forlovede. Chavez var en ekte flyverhelt av den gamle skolen, og Kjell M. Lutnes vil holde et spennende, interessant og sannsynligvis fornøyelig kåseri, supplert av lysbilder og utdrag fra Chavez' dagbok. Møt opp i museets auditorium!

Torsdag 28. september Kl. 19.00: "Flyrestaurering fra ide til virkelighet". Museet holder på med å bygge en kopi av N.40 Sääski, flyet til vår kvinnelige flypioner Gidsken Jacobsen. Teknisk konservator Birger Larsen vil presentere og kåsere over prosjektet. Presentasjonen holdes i våre restaureringsverksteder, slik at hver enkelt del av prosessen kan vises fysisk. Dette er sjansen til å få et virkelig innblikk i et av våre prosjekter, ikke bare få se det ferdige resultatet. Møt opp i Satelitten (Olav V gt. 120), den hvite bygningen vis a vis museet.