Junkers JU-52 er på plass i Portugal

Lørdag 15. juli 2000 ankom Junkersen Setobal i Portugal, uskadet og i fin form! Mer enn fem års arbeide er dermed fullført!

Takket være et godt tilbud på frakt fra Strand Shipping Mo I Rana, gikk flyet med det hollandske skipet "Aaltje Jacoba" fra Bodø til Portugal. Junkersen ble tatt om bord tidlig om morgenen lørdag 1. juli. Et team fra Bodø Flystasjon, Luftfartshistorisk Forening i Bodø og Norsk Luftfartsmuseum hjalp til slik at innlastingen gikk greit, og uten skader av noe slag.

Flykroppen og vingene fikk et eget lasterom for å sikre at det ikke
skulle oppstår skader underveis.

Kaptein Svenn Larsen reiste til Portugal for å bistå som konsulent ved utlastingen, og ordne de praktiske detaljene ved videre transport. Junkersen ble lastet direkte fra skipet til fire lastebiler, som ventet på kaia. Landeveistransporten forløp uten problemer, og flyet er nå lagret i usammensatt tilstand på Alverca.