Kald krig-rapport

3. og 4. juni 1999 arrangerte museet en stor konferanse med tema "50 år med den kalde krigen". Nå foreligger alle foredragene, bearbeidet til artikler, i bokform.

Boken består av 15 artikler basert på foredragene som ble holdt under konferansen i Bodø i juni 1999. Denne konferansen var den tredje i rekken av konferanser med emner fra den kalde krigen, som ble arrangert av Norsk Luftfartsmuseum. De forrige ble avholdt i 1995 og 1996. Denne konferansen var dog noe spesiell, da den ble arrangert i forbindelse med markeringen av NATOs 50 års-jubileum.

Artiklenes temaer spenner fra årsakene til den kalde krigen generelt, til hvorfor den endte; fra Norge som en etterretningsalliert, til U2 spionflyet og satellitter; fra NATOs atomstrategi i nordområdene til dannelsen og utviklingen av det norske Luftforsvar.

Forfatterne inkluderer Geir Lundestad, Constantine Pleshakov, Olav Riste, Michael Herman og Dean C. Allard, for å nevne noen.

Boka er på 192 sider og koster Kr. 149,-. Den kan kjøpes via vår museumsbutikk:
Telefon: (+ 47) 75 50 78 50
E-mail: butikk@luftfart.museum.no
Fax: (+47) 75 50 78 51
Post: Butikken, Norsk Luftfartsmusem, postboks 1124, 8001 Bodø, Norge

Vil du ha automatisk beskjed om nye utgivelser i museets skriftserie? Send oss en email med navn, e-mailadresse og postadresse (dersom du foretrekker å få beskjed per post).