Petlyakov PE-2-prosjektet

Medlemmene av Bodø Luftfartshistoriske Forening har gjennom en 10-års periode samlet inn deler til Petlyakov PE - 2.

Restaureringen av deler av forparten av flyet ble påbegynt i 1991. Prosjektet ble lagt til side en tid pga. andre prioriteringer i forbindelse med tilretteleggingen av utstillingene til Norsk Luftfartsmuseum. Bodø Luftfartshistoriske Forening fortsetter nå restaureringen av flyet i samarbeid med Luftforsvarsmuseet. Vi har arbeidet med skrog-reparasjoner på cockpitseksjonen i verkstedet en tid. Nye skrogplater er satt inn der det var skader, og flere detaljer er i tillegg under oppbygging. Flyets flysete med styreorganer og kanontårn har vært utstilt i museet i flere år. Disse vil etter hvert bli montert inn i cockpiten, og cockpitdelen vil tilbakeføres i utstillingen når den er ferdig restaurert.