Møte med Erik Tandberg
  Onsdag 7. mars. kommer til romfartsekspert Erik Tandberg til Bodø og Norsk Luftfartsmuseum.

Tandberg skal foredra om etableringen av Den internasjonale romstasjonen, som etter planen skal stå ferdig i 2006. Romstasjonen er bl. a. tiltenkt å være første steg på veien mot en bemannet ferd til Mars. Foredraget vil også by på visuelle smakebiter fra det rombaserte Hubble-teleskopet, som har gitt fantastiske resultater i løpet av de ti åra det har vært i drift.

Erik Tandberg skulle vel strengt tatt ikke trenge noen nærmere presentasjon. I over en mannsalder har han vært Mr. Romfart personlig for det norske folk. Med sin faglige makker Jan P. Jansen leverte han innsiktsfulle kommentarer til sendingene fra den bemannede Apollo-landingen på månen i 1969. Ut over 70- og 80-tallet holdt han TV-publikumet oppdatert om utviklingen i ulike prosjekter innen romfart, slik som Skylab og den amerikanske romfergen. I de seinere år har Tandberg jobbet ved Norsk romsenter, og han er fortsatt svært engasjert i formidlingsarbeid innenfor dette spennende området.