Torsdag 10.oktober kl. 19.00 viser Filmklubben:

Those Magnificent Men in their Flying Machines

I 1965 kom en av 60-tallets morsomste filmer. Den handler om flyging i flygingens barndom og fikk navnet ”Those Magnificent Men in their Flying Machines”.

Året er 1909 og i England utlyser Lord Rawnsley en flykonkurranse mellom London og Paris. Den som kommer først til Paris vinner 10.000 pund, og den engelske lorden er sikker på at det blir en engelskmann som vinner prisen.

Konkurransen blir meget hard. Fra hele verden kommer det forhåpningsfulle flypionerer med de mest fantastiske fly. Alle er like entusiastiske, men ikke like dyktige til å fly.

Kappløpet mot Paris blir en eventyrlig kamp både i luften – og på bakken. Hvem skal vinne? Kommer noen i det hele tatt fram til Paris? Enkelte kommer jo ikke opp i luften…

På rollelisten finner vi bl.a. Gert Fröbe, Terry Thomas, Stuart Whitman, James Fox, Sarah Miles og Robert Morley. Blant ”Flying Machines” kan man se kopier av slike skjønnheter som Santo Dumas ”Demoiselle” og Levasseurs ”Antoinette”. Originale fly av typene AVRO og Curtiss vises også.

Filmen vises i auditoriet på museet torsdag 10. oktober kl 19.00