Torsdag 14.november kl. 19.00 viser Filmklubben:

The Red Baron -
Dokumentar om Manfred von Richthofen.

Historien om den mest legendariske personlighet i flygningens historie; - Tysklands fremste flyger under 1. verdenskrig. Han gjorde luftkamp til en dødelig vitenskap.
Flyet representerte det ypperste innen teknologisk utvikling. Flygerne fikk automatisk heltestatus. Unge menn, de fleste mellom 19 og 22 år, forlot blant annet kavaleriet for å søke frihet, spenning, eventyr og muligheter for strålende prestasjoner i flyvåpnene. Mot denne bakgrunnen ble en ung tysker, Manfred von Richthofen, sitt lands største helt – og allierte flygeres nemesis. Militære i alle land anerkjenner ham som den største flystrateg under 1.verdenskrig - ”Den store krigen”.

Dette videoportrettet inneholder intervjuer med piloter som fløy med og mot ham, beskrivelse av den unge Richthofen under instruksjon av den store Oswald Bölke, og det dristige lederskapet  av Jasta II skvadronen (bedre kjent som Det Flygende Circus på grunn av sine rød, gule og blå fly). For ”Den Røde Baron” var døden den eneste målestokk, og han innprentet flygerne sine at: ”Seierens avgjørende faktor er ganske enkelt personlig mot”.
Jasta II skjøt ned 644 allierte fly. ”Den Røde Baron” sto alene for 80nedskytninger. Ingen andre kunne måle seg med dette.

Videoen viser filmklipp fra ”Den store krigen”, luftkamper, nedstyrtninger, ”Den Røde Baron”s  siste oppdrag og mytene omkring hans død. Det er her alt sammen, førstehånds informasjon om hans liv og historien til skvadronen hans.

“The Red Baron” er produsert i 1988 og filmen har en lengde på ca. 1 time.

Innledning ved Karl Kleve, Norsk Luftfartsmuseum.

Filmen vises i auditoriet på museet torsdag 14. november kl 19.00